viernes, 23 de noviembre de 2012

La recta final



Bon dia a tots!! ara mateix estic a Blanquerna avançant tots els treballs que tinc tant en grup com en parella amb un company. Estem una mica estressats ja que s'acosta la recta final del semestre i aviat haurem de lliurar tots els treballs de les diferents assignatures, per tant ara troca treballar més que mai i aprofitar el temps per treure bones notes.
Som-hi!!

Setmana "post-SAE"

Un cop acabada la SAE, toca fer reflexions sobre com ha anat i què s'ha après al respecte.
A clasee, especialment als seminaris s'ha comentat a fons tot el que fa referència a la SAE dia a dia, i tots els alumnes em expressat les nostres experiències i aprenentatges i els hem compartit davant els companys i les respectives tutores.
Grècies a aquestes sessions de reflexió he après molt sobre altres tipus d'escola respecte a la meva, cadascú ha anat a un tipus d'escola diferent amb una metodologia i un projecte educatiu diferent, i he vist que cada escola és un mon.
Personalment opino que la meva escola on vaig anar estava molt be i el seu projecte era molt original i interessant, però van haver-hi altres escoles com ara l'escola Pegaso on va anar una companya de seminari que em va agradar més que la meva ja que fan més projectes en grup i es fan exàmens, cosa que considero que és important de cara l'aprenentatge.
Tot i així, estic molt satisfet de l'escola que em va tocar i m'ha agradat molt fer aquesta setmana de "reflexió" sobre la SAE, ja que com he dit abans, cada escola és un món, i s'ha de ser astronauta.







sábado, 17 de noviembre de 2012

Pràctiques com a professor a l'escola Dovella

El passa dijous dia 15 de novembre va ser un dia mol especial ja que vaig poder observar de ben aprop com és el dia a dia en la feina d'un professor.
El dia va començar quan vaig arribar a l'escola Dovella quinze minus abans de l'hora establerta, una professora (la d'anglès de cicle superior) em va obrir la porta i em va preguntar qui era, jo li vaig dir que era un alumne de blanquerna i que aquell dia havia de fer unes pràctiques de professor en aquesta escola i que aniria com a acompanyant de la Susana Peydró, la meva "madrina".
La professora encantada em va presentar al clàustre de professors i em va ensenyar les instalacions i una mica els horaris i característiques de l'escola, posteriorment va entrar la meva madrina que va continuar explicant-me coses interessants de l'escola, i a les 9:00 van arribar els alumnes i la professora oficial, la qual em va presentar i va iniciar la classe.
Em va sorprendre molt ja que el meu curs era quar de primària i els alumnes ja feien filosofia, i vaig alucinar dels raonamens que feien els alumnes, un d'ells, l'Oriol Balaguer, em va explicar quina era la finaliat de fer filosofia, i em va dir que amb aquesta classe aprenien a raonar i a pensar, i a lligar els coneixements que ja sabien, una explicació que perfectament podria donar un alumne de batxillerat.
Durant la classe van llegir un llibre entre tots i van estar reflexionant sobre continguts d'aques llibre, em va sorprendre perquè van participar pràcticament tots els alumnes i d'una forma molt respectuosa.
Les següents classes van ser més comunes tot i que també em va sorprendre l'alt nivell de paricipació de la classe, ja que en aquesta escola és la forma que tenen de treballar els alumnes i d'evaluar els professors, ja que no hi han exàmens ni llibres de text.
La resta del dia va transcorrer amb normalitat, abans de dinar vam tenir una reunió de mestres on jo també vaig assistir, i es va parlar d'un fuur ball que faran els alumnes de cicle superior davant els pares, i jo vaig aprofitar per expressar la meva satisfacció davant aquesta escola, i posteriorment al dinar vaig conversar una bona estona amb els altres mestres sobre temes acadèmics i els vaig conèixer una mica, em van semblar magnífiques persones.
A la tarda van tenir classe d'educació física i em va semblar molt interessant ja que a mi m'agradaria especialitzarme en aquesta modalitat; el sistema didàctic del mestre em va semblar molt bo ja que de tant en tant deixava que fossin els propis alumnes qui fessin la classe (sempre tot supervisat) i així aprenien a dirigir un grup i a crear activitats educatives d'esport.
Va ser un dia molt complet i educatiu i vaig aprendre noves coses sobre l'educació i com ha de ser un bon mestre, espero l'any que ve poder dur a terme més pràctiques.

miércoles, 14 de noviembre de 2012

Començament SAE

Aquesta setmana és especial ja que comença la SAE, esperada per tots els alumnes de primer d'educació primària de Blanquerna.
Durant aquesta setmana hi han diverses activitats programades per complementar des d'un punt de vista més pràctic i proper els coneixements sobre l'ensenyança que obtenim a les classes diàries a la universitat.
Porto només dos dies d'aquesta SAE i ja em sento molt més proper a aquest mon que espero viure encara des de més aprop dintre d'uns anys; el primer dia vaig assistir a una taula rodona a l'auditori de la universitat on uns exalumnes de Blanquerna ens van explicar la seva experiència un cop acabada la carrera i iniciada la seva etapa com a mestres. Generalment ens van dir que és un mon més complex del que sembla, ja que per molts coneixements que tinguis sobre els nens a l'hora de la veritat són més difícils de tractar en una classe del que a priori semblen, i ens van dir que aprofitem al màxim les nostres estances de pràctiques, ja que així s'apren molt, i jo personalment opino que tenen tota la raó.
El segon dia un grup i jo vam anar acompanyats pel Miquel Àngel Prats a l'escola Estel-Guinardó, on vam fer una visita per les instalacions i ens van explicar el seu projecte educatiu, que a mi em va semblar molt interessant i clar. Aquest projecte es basa principalment en el companyerisme i la implicació dels alumnes entre ells i de la pròpia família per ajudar al nen no només en feines acadèmiques sinó també a la seva sociabilització i a despertar en ell valors humans com ara el companyerisme, l'amistat i l'ajuda, ja que en aquesta escola es barregen en una classe nens de diverses edats i colaboren entre ells.
Espero impacient que arribi el dijous on aniré acompanyat per la meva madrina a fer unes petites pràctiques com a mestre a l'escola Dovella, ho intentaré fer el millor que pugui i aprendre tot el que sigui possible.








jueves, 8 de noviembre de 2012

Gran sessió seminari

Ahir dia 7 de novembre vam fer una gran sessió de seminari amb la professora Mar Esteve, al començament tot feia indicar que seria una sessió normal i corrent però mentre anavem avançant en el transcurs de la classe cada cop els temes tractats eren més interessants.
A la classe es van dur a terme dos grans debats, el primer va sorgir mentre comentavem la SAE ja que una companya va donar la seva opinió sobre l'escola a la qual aniria a fer pràctiques i era referida a l'actual immigració a les aules.
A partir d'aquí es va formar un ampli debat on tots vam participar i donar la nostra opinió al respecte, però més endavant a partir del recull noticiari d'un altre company es va formar un debat encara més intens sobre com seria l'educació a Catalunya en una hipotètica futura independència de Catalunya, i tots tabé vam donar la nostra opinió tant a favor com en contra, sempre respectant als que tenien una ideologia diferent a la nostra.
Aquest últim debat va ser especialment intens i llarg, i vaig obrir els ulls respecte a altres punts de vista sobre aquest delicat tema, va ser tan intens que un cop finalitzada la classe vam seguir parlant al respecte al carrer.
Espero que les pròximes sessions de seminari siguin tan interessants i divertides, ja que aquesta m'ha agradat molt i he après molt.

viernes, 2 de noviembre de 2012

Futures pràctiques a l'escola Dovella

El passat dia dilluns 29 d'octubre vaig conèixer a la que serà durant un dia (el 15 de novembre) la meva guia "madrina" durant la setmana d'activitats extraordinàries, la Susana Peidró.
Durant la SAE estaré un dia fent pràctiques a nens i nenes de quart de primària a una escola i aprenent tot el possible sobre l'educació i l'ensenyança, però a través de l'observació i la realització en directe, ja que la meva madrina ja porta uns dies allà, i afirma que és una escola encantadora, on els alumnes no tenen llibres ni fan exàmens, sinó que aprenen i s'eduquen a través dels treballs en equip i les diverses activitats que es realitzen allà.
Aquesta magnífica escola es diu CEIP  Dovella i està situada al carrer Mallorca.
Cosidero que és una altra forma d'educar també vàlida, ja que els alumnes aprenen a treballar en equip i a realitzar-se com a persones en un context més obert i d'una manera molt més original, fet que els hi obra la ment cap a un futur on el treball en equip és bàsic pel progrés.
Espero impacient que arribi aquesta setmana per poder anar allà i aprendre en directe sobre l'ensenyança dels nens, tot i que fa dos estius ja vaig fer pràctiques de monitor d'un campus esportiu, i ja en tinc una petita experiència.
Deixo aqui l'enllaç d'un video on surten nens i nenes d'aquesta escola fent un taller i demostrant les característiques de l'escola esmentades anteriorment.
http://www.youtube.com/watch?v=Zz2pl5yBetU